top of page
Search

Kuvien muokkaus lehtikuviin

  • Writer: Annika Ollanketo
    Annika Ollanketo
  • Aug 22, 2018
  • 1 min read

Updated: Aug 24, 2018

Tässä postauksessa kerron miten itse käsittelen lehtikuvat.

Ennen kuin kuvat pääsevät lehteen niin kuvat käsitellään oikean kokoisiksi ja säädetään värit yms. kohdilleen. Digistien lisäksi myös lehtikuvaajat itse käsittelevät ottamansa kuvat.

Käytän esimerkkinä vahingossa alivaloittunutta kuvaa. Tässä alkuperäinen kuva ilman mitään muokkauksia. Otin kuvan ooppera harjoituksissa Laanilan Seurakuntatalolla. :--)

Let's edit picture! Laitan kamerasta yleensä Raw asetuksen päälle, jotta pystyn muokkaamaan mahdollisimman paljon kuvaa. Kun klikkaan Raw kuvaan, se aukeaa photoshoppiin erilliseen editointi ikkunaan.

Oikealla sivupalkista säädän Exposurea isommaksi --plussan puolelle-- , saadakseni lisää valoa kuvaan. Joskus saatan säätää kuvan värilämpötilaa '' Temperature '' osiosta kylmemmäksi. Esim hyvin keltaisissa kuvissa toimii hyvin tuo kylmään väriin säätäminen.


Jos haluan jotain tiettyä aluetta valoittaa, nii valitsen yläpalkista sivellintyökalun ja klikkaan kuvassa haluamaani aluetta.


Noin nyt kuvaan on valaistu! Vaikka kuvassa näkyy kohinaa runsaasti, ei se näy itse lehtiversiossa pahasti. Klikkaan alareunasta ''Open Image'', jonka jälkeen kuva avautuu normaaliin Photoshop näkymään.



Koska kuvaan täyskennoisella kameralla, näyttää kuvatkin laajemmalta alueelta otetulta ja senpä vuoksi on välillä hyvä rajatakkin niitä. Valitsen vasemmasta sivupalkista rajaustyökalun ja rajaan kuvan silmiä miellyttäväksi.


Apuruudokko helpottaa kuvankäsittelyssä kultaisen leikkauksen löytämistä ja auttaa myös sommittelussa. Lehtikuva ei saa olla täysin neliö, sillä se ei sovellu graafisen muotonsa takia lehteen.




Koska kyse on painoon menevästä lehdestä, pitää resoluutiokin olla iso eli 300 pikselin luokkaa.

Lehtikuvien leveys on yleensä 30 cm ellei kuvatilauksessa toisin mainita. Kuvatilauksessa käytetään palstoja ilmaisemaan lehtikuvan kokoa.


1p = 48 mm

2p= 100 mm

3p= 151mm

4p =203mm

..

.

10p= 526 mm



Photoshopissa pikanäppäimet helpottavat elämää suunnattomasti!

Itse käytän alla ovia pikanäppäimiä.

Ctrl + L =Levels, kontrastin säätämiseen.

Ctrl + U = Hue Saturation kuviin saa värikyyttä. Punainen iho saadaan helposti muutettua vaaleammaksi saturaatiota säätämällä.













 
 
 

Comments


© 2023 by Artist Corner. Proudly created with Wix.com

bottom of page